کدوتنبل میوهای زمستانی است که معتقدند منشا آن از آمریکای شمالی است. یک کدو تنبل عموماً در حدود ۴ تا ۸ کیلوگرم وزن دارد، در حالی که بزرگترین گونه کدو تنبل میتواند تا ۳۴ کیلوگرم وزن هم داشته باشد. بعد از پختن، کدو تنبل رنگ ملایم و شیرینی دارد. یک واقعیت جالب در مورد کدوتنبل این است که آنها گیاهان تک جنسی هستند، به این معنی که هر گیاه ۲ گلهای ماده و نر را دارند. گل ماده را میتوان توسط تخمدانهای کوچک در انتهای گلبرگها شناسایی کرد. خواص کدو حلوایی یا همان کدو تنبل
منافع کدو تنبل برای پوست:
فواید کدو تنبل برای همه انواع پوست، بهخصوص پوست آسیب دیده و یا پوست حساس است. در این بخش از نمناک ابتدا خواص و فواید کدو تنبل برای پوست آورده شده است.
۱. کدو حلوایی برای درمان پوست چرب:
اگر پوست چربی دارید، میتوانید با مخلوط کردن ۱ قاشق سوپخوری کدو تنبل با یک قاشق چایخوری سرکه سیب، یک پک صورت را امتحان کنید. این ترکیب را روی صورت مرطوب اعمال کنید و تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا خشک شود. اول با آب ولرم بشویید و سپس با آب سرد بشویید. بعد از آن میتوانید از مرطوبکننده مناسب برای نوع پوست خود استفاده کنید.
فواید کدو تنبل
خواص و فواید بی نظیر کدو حلوایی
۲. کدو حلوایی برای درمان پوست خشک:
برای پوست خشک، دو قاشق چای خوری پخته شده، نصف قاشق چای خوری عسل، ۱/۴ قاشق چای خوری شیر و ۱/۴ قاشق چای خوری خامه غلیظ را با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به طور مساوی روی صورت خود اعمال کنید، به غیر از ناحیه چشم، اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند. این ماسک درخشندگی، تغذیه و مشکل پوست شما را پوشش میدهد. با آب گرم بشویید و از مرطوبکننده برای نوع پوست خود استفاده کنید.
۳. فواید ضد پیری کدو حلوایی:
کدو تنبل منبع خوبی از ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی است و همچنین حاوی بتاکاروتن است که به جلوگیری از آسیب UV و بهبود بافت پوست کمک میکند. این کار به ارتقا تولید کلاژن کمک میکند در نتیجه باعث بهبود بافت و کشش پوست شما میشود. پوست را از آسیب شدید محافظت میکند، که مسئول ایجاد چین و چروک و حتی سرطان پوست است.
۴. درمان لکههای تیره با کدو حلوایی:
برای محو کردن نقاط تیره، ۱ قاشق سوپ خوری کدو تنبل، یک قاشق چایخوری عسل، یک قاشق چای خوری لیمو و یک قاشق چای خوری روغن ویتامین E را مخلوط کنید. این مخلوط را به مدت ۳۰ دقیقه بر روی صورت مرطوب اعمال کنید و بعد از خشک شدن با آب ولرم بشویید.
کدو حلوایی چه فوایدی دارد؟
کدو حلوایی برای درمان لکهها تیره
۵. ماسک بدن:
شما میتوانید یک ماسک بدن جدید را با مخلوط کردن نصف فنجان کدو تنبل پخته شده، نصف فنجان نارگیل و نصف قاشق چایخوری دارچین آماده کنید. این مخلوط را روی بدن خود بمالید و به آرامی ماساژ دهید. بگذارید این ماسک حدود ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
۶. کدو حلوایی برای درمان آکنه:
کدو تنبل منبع خوبی از ویتامینهای B مانند نیاسین، ریبوفلاوین، B۶ و اسید فولیک است. نیاسین گردش خون را بهبود میبخشد و در نتیجه در درمان آکنه مفید است. اسید فولیک به افزایش گردش خون کمک میکند که گردش و نوسازی سلولها را بهبود میبخشد.
فواید کدو تنبل برای مو:
علاوه بر فواید آن در مراقبت از پوست، کدو تنبل به خاطر ارزش غذایی غنی اش فواید زیادی برای مو نیز دارد. همانطور که همه میدانیم، کیسههای ترشحی مو به تامین کافی مواد مغذی برای رشد و سلامت بهینه خود نیاز دارند.
کدو تنبل در راههای زیر برای موهای شما مفید است.
کدو حلوایی و مو
کدو حلوایی چه فوایدی برای مو دارد؟
۷. کدو حلوایی برای افزایش رشد مو:
کدو تنبل منبع غنی از مواد معدنی از جمله پتاسیم و روی است. پتاسیم به حفظ سلامتی مو کمک میکند و رشد مجدد را بهبود میبخشد. روی، به حفظ کلاژن کمک میکند و در نتیجه نقش مهمی در ترویج موهای سالم ایفا میکند. حاوی فولات است یک ویتامین B مهم، که رشد مو را با بهبود گردش خون تحریک میکند.
۸. کدو حلوایی یک نرمکننده عالی برای موهای خشک:
اگر موهای خشک دارید، میتوانید یک نرمکننده مو ساده را با استفاده از کدو تنبل آماده کنید. شما نیاز دارید به، دو فنجان کدوتنبل خرد شده و پخته شده، ۱ قاشق سوپخوری روغن نارگیل، ۱ قاشق سوپخوری عسل و ۱ قاشق سوپخوری ماست. کدو تنبل و ماست را در یک مخلوط کن ریخته و آن را به پوره تبدیل کنید. سپس روغن نارگیل و عسل را به مخلوط آرام اضافه کنید. آن را به موهای مرطوب اعمال کنید، یک کلاه حمام پلاستیکی بپوشید و به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند.
فواید سلامتی کدو تنبل:
این رنگ روشن و درخشان کدو تنبل حاوی مواد مغذی است و آن را از دیدگاه سلامتی گیاهی بسیار با ارزش میسازد. همچنین منبع خوب ویتامین A, ویتامین C, و سرشار از آنتی اکسیدان ها، مثل اکسانتینها کاروتنها و لوتئینها است. همچنین منبع خوبی مانند، ویتامینهای B کمپلکس، فولات، نیاسین، پریدوکسین، پانتوتنیک اسید و تیامین است. حاوی مواد معدنی غنی از آهن، مس، پتاسیم، کلسیم و فسفر هستند. مزایای سلامتی کدو حلوایی، عبارتند از:
۹. کدو حلوایی کم کالری است:
کدو تنبل بسیار کم کالری است. ۱۰۰ گرم کدو تنبل فقط ۲۶ کالری را فراهم میکند. اکثر افراد کدو تنبل را در برنامههای کاهش وزن خود توصیه میکنند.
فواید کدو حلوایی برای سلامتی
کدو تنبل کم کالری است
۱۰. کدو حلوایی یک منبع غنی از بتاکاروتن:
رنگ نارنجی درخشان کدوتنبل نشان میدهد که یک منبع غنی از بتاکاروتن است. افرادی که رژیم غذایی آنها، غنی از بتاکاروتن است کمتر مستعد ابتلا به سرطان هستند. بتا سیپتوکسانتین و کاروتنوئید موجود در کدو تنبل خطر سرطان ریه در افراد سیگاری را کاهش میدهند.
۱۱. کدو حلوایی برای کاهش حملات آسم:
خواص آنتی اکسیدانی کدو تنبل از سیستم تنفسی و از عفونتها محافظت میکند که باعث کاهش حملات آسم میشود.
۱۲. کدو حلوایی منبع غنی از پتاسیم:
پتاسیم یک ماده معدنی مهم برای عملکرد درست قلب و ماهیچهها است. یک وعده کدو تنبل حدود ۵۵۰ گرم پتاسیم دارد، که یکی از بزرگترین منابع پتاسیم است. شما میتوانید برای افزایش پتاسیم، کدو تنبل را به میان وعده غذایی یا وعده غذایی خود اضافه کنید.
پتاسیم کدو حلوایی
پتاسیم موجود در کدو حلوایی
۱۳. کدو حلوایی برای کاهش خطر بیماریهای قلبی:
کدو تنبل به خلاص شدن از شر محدودیت شریانی و کاهش خطر بیماریهای قلبی و سکته کمک میکند. مقدار زیادی آنتی اکسیدانهای موجود در کدو تنبل همچنین از تصلب شرایین (سختی شریان) جلوگیری میکند. خطر فشار خون بالا را به حداقل میرساند. کدو تنبل دارای مقدار زیادی فیتوسترول است که بسیار شبیه به کلسترول انسانی است.
سطح کلسترول را به یک سطح سالم تبدیل میکند.
۱۴. کدو حلوایی برای بهبود سیستم ایمنی:
کدو تنبل مقادیر زیادی منیزیم برای حفظ عملکرد ماهیچهها و تقویت سیستم ایمنی دارد. با افزایش تولید گلبولهای سفید خون در بدن، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. این باعث ایجاد مقاومت در برابر انواع مختلفی از عفونتها مانند سرما، آنفولانزا و تب میشود.
۱۵. کدو حلوایی برای جلوگیری از زخم معده:
کدو تنبل یک غذای سم زدایی فوقالعاده است.
یک ادرار آور طبیعی است که برای دفع سموم و مواد زائد از بدن مفید است. خواص دارویی کدو تنبل دستگاه گوارش را آرام میکند و از زخم معده جلوگیری میکند.
جلوگیری از زخم معده
جلوگیری از زخم معده با کدو حلوایی
۱۶. کدو تنبل منبع غنی از فیبر:
کدو تنبل، یک منبع غنی از فیبر است. یک فنجان کدو تنبل پخته شده حاوی ۳ گرم فیبر است که حدود ۱۱ درصد از نیاز روزانه شما است. این، به هضم و جلوگیری از یبوست کمک میکند. همچنین شکم را برای مدت زمان طولانی تری سیر نگه میدارد.
۱۷. کدو تنبل (حلوایی) برای کاهش استرس و افسردگی:
کمبود تریپتوفان در بدن اغلب منجر به افسردگی میشود. کدو تنبل سرشار از تریپتوفان است که افسردگی و استرس را کاهش میدهد. خواص مسکن کدو تنبل در درمان بی خوابی بسیار مؤثر است.
۱۸. کدو تنبل برای منبع غنی ویتامین A:
کدو تنبل یک منبع عالی ویتامین A است. این ماده مغذی برای سالم نگه داشتن چشم و حفظ دید خوب لازم است. زاکسانتین موجود در کدو تنبل خاصیت، محافظت از آسیب اشعه UV را دارند که آنها شبکیه چشم را فیلتر میکنند. این امر از بیماریهای بینایی با افزایش سن در افراد مسن محافظت میکند.
عوارض کدو تنبل چیست؟
منبع غنی ویتامین A است
۱۹. کدو حلوایی برای پیشگیری از بیماریهای التهابی:
مصرف منظم کدو تنبل همچنین خطر ابتلا به بیماریهای التهابی مانند ورم مفاصل را کاهش میدهد.
۲۰. کدو حلوایی برای حفاظت از سرطان پروستات:
مقدار بالای کاروتنوئید و روی موجود در کدو تنبل در برابر سرطان پروستات محافظت میکند. از بزرگ شدن پروستات و تحریک هورمونهای مردانه که باعث مشکلات پروستات میشوند، جلوگیری میکند.
۲۱. کدو حلوایی منبع غنی ویتامین K:
کدو حلوایی یا کدو تنبل یکی از بهترین منابع ویتامین K است. شامل حدود ۴۰ % از مصرف روزانه توصیه شده هستند. ویتامین K برای سلامتی استخوانها و قلب بسیار مفید است. ویتامین C موجود در کدو تنبل برای رشد مناسب و ترمیم بافتهای بدن لازم است؛ یک وعده کدو تنبل حاوی ۲۰ % از مصرف توصیه شده است.
خواص عالی کدو حلوایی
حفاظت از سرطان پروستات با کدو حلوایی
عوارض جانبی عمده کدو تنبل و زیاده روی در مصرف کدو حلوایی
همانطور که در ادامه این بخش از سلامت تغذیه در نمناک خواهیم گفت کدو حلوایی علاوه بر خواص قابل توجهی که دارد؛ زیاده روی در خوردنش عوارض جدی به همراه خواهد داشت که شامل:
۱. زیاده روی در مصرف کدو حلوایی باعث افزایش وزن میشود:
خوردن منظم کدو تنبل برای افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند، بسیار مفید است. این خاصیت به طور عمده به خاطر مقدار کالکروفیک کم کدو تنبل است. افراد میتوانند بدون نگرانی در مورد افزایش وزن از کدو تنبل لذت ببرد. اگر از خود کدو تنبل یا اسموتی اش به همراه شکر زیاد مصرف کنید، این کار باعث افزایش وزن میشود.
۲. زیاده روی در مصرف کدو حلوایی برای سیستم دستگاه گوارشی خوب نیست:
مصرف منظم و متعادل کدو تنبل برای شکم ما بسیار مفید است و به حفظ سلامت سیستم گوارشی کمک میکند. این فواید کدو تنبل عمدتاً به خاطر حضور مواد مغذی مثل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیبر رژیمی و ... است. فیبر رژیمی که در کدو تنبل وجود دارد به عنوان ملین طبیعی عمل میکند، حرکت روده را بهبود میبخشد و حذف مواد زائد را از بدن ما تضمین میکند. اما اگر زیادی مصرف شود، باعث سوء هاضمه یا هضم نادرست، درد شکم، سوزش سردل، گاز معده، نفخ روده و ... میشود.
۳. عامل هیپوگلیسمی:
لازم به ذکر است که کدو تنبل برای بیماران دیابتی مفید است. این فواید کدو تنبل عمدتاً به خاطر مقدار قند کم (کربوهیدرات) و فیبر موجود در آنها است. مصرف کدو تنبل در یک میزان منظم میزان جذب قند در جریان خون را کاهش میدهد و این به کنترل دیابت کمک میکند. اما اگر زیادی مصرف شود، باعث افت قند خون یا هیپوگلیسمی میشود که نشانههای گیجی، گرسنگی شدید، عرق زیاد دارد.
عوارض مصرف زیاد کدو حلوایی
عوارض جانبی زیاده روی در مصرف کدو حلوایی
۴. باعث افت فشار خون:
مصرف منظم کدو تنبل در حفظ کنترل فشار خون بسیار مؤثر است و در نتیجه خطر فشار خون بالا را کاهش میدهد. این فواید کدو تنبل عمدتاً به خاطر حضور پتاسیم حیاتی در آن است. پتاسیم مادهای معدنی حیاتی است که به عنوان وازودیلاتور عمل میکند و رگهای خونی ما را آرام میکند و گردش خون در بدن ما را بهبود میبخشد. بهتر است با پزشک خود درباره مصرف کدو تنبل صحبت کنید تا هیچ گونه تداخلی با داروهایتان نداشته باشد و ممکن است باعث افت فشار خون شوید.
۵. دریافت بیش از حد اکسیدانها بد است:
کدو تنبل منبع خوبی از آنتی اکسیدانها مثل ویتامین C، ویتامین A و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فیتو نوتریشن ها، مواد فوتو شیمیایی و ... است که تعدادی از مزایا را فراهم میکنند. این آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد بدن ما مبارزه میکنند و بدین ترتیب مانع آسیب اکسیداتیو به سلولهای بدن ما میشوند. با انجام این کار، نه تنها خطر انواع مختلف سرطانها را کاهش میدهد، بلکه تولید کلاژن را نیز افزایش میدهد که به نوبه خود به حفظ استخوان ها، ناخن ها، دندانها و ماهیچه ها، حفظ سلامت سیستم ایمنی کمک میکند. مصرف زیاد آنتی اکسیدانها ممکن است هم از سلولهای سرطانی جلوگیری کرده و حتی ممکن است آنها را ارتقا دهند. مثلا مصرف زیاد ویتامین E (آنتی اکسیدانی) خطر خون ریزی را افزایش میدهد. برای مادران حامله و شیرده مناسب نمیباشد.
۶. مصرف زیاد کدو حلوایی برای زنان باردار یا شیرده خوب نیست:
کدو تنبل یک منبع خوب از بسیاری از مواد مغذی مثل ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها است و این برای مادران باردار و شیرده بسیار سودمند است. اول اینکه اگر دارو مصرف میکنید، پس با پزشک خود صحبت کنید و مطمئن شوید که مصرف کدو تنبل با مصرف دارو تداخل نداشته باشد.
عوارض کدو حلوایی برای زنان باردار
عوارض مصرف زیاد کدو حلوایی برای زنان باردار
۷. مصرف زیاد کدو تنبل میتواند باعث واکنشهای آلرژیک شود:
مصرف متعادل کدو تنبل خوب است و فواید سلامتی مانند حفظ سلامت قلبی و عروقی، تنظیم فشار خون، تنظیم سطح قندخون، حفظ سلامت هاضمه، تقویت متابولیسم، تقویت سیستم ایمنی دارد. با این حال اگر به کدو تنبل حساسیت داشته باشید بهتر است که به طور کامل از کدو تنبل اجتناب کنید، حتی از لمس کردنش، چون در غیر این صورت ممکن است به واکنشهای آلرژیک مانند خارش، درماتیت، گرفتگی بینی، مشکل تنفسی، تنگی نفس، تورم لبها و تورم صورت افزایش پیدا کند.
چگونه میتوانیم کدو تنبل را انتخاب و نگهداری کنیم؟
انتخاب کدو تنبل
کدو تنبل در اشکال، اندازهها و رنگهای مختلف موجود هستند. آنها میتوانند تا ۱۰۰ پوند رشد کنند. اما کدو تنبلهای کوچک با گوشت ترد و رنگ آتشین برای مصرف مناسب هستند. اولین قدم این است که ساقه اش را چک کنید. ساقه را فشار دهید تا مطمئن شوید که محکم و سفت وصل شده است. ساقه نرم نشان میدهد که کدو تنبل تازه نیست. کل کدو تنبل را برای نقاط نرم بررسی کنید و اگر هر نقطه نرمی پیدا کردید، سراغ بعدی بروید.
تا جایی که به رنگ مربوط میشود، باید یکنواخت باشد. تکههایی از رنگ سبز نشان میدهند که این کدو تنبل برای انتخاب مناسب نیست و احتمال دارد که خوب رسیده نباشد. شکل کدو تنبل به اولویت شخصی شما بستگی دارد. کدو تنبلهایی را که عاری از لکه ها، کبودیها و نقاط هستند را انتخاب کنید؛ چون ممکن است باعث شوند کدو به سرعت فاسد شوند. از بالا به پایین کدو تنبل را نگاه کنید. کپک در کدو تنبل نشان میدهد که در حال حاضر در حال پوسیدن است و حشرات شروع به خوردن کدو تنبل کرده اند. کدو تنبل باید کوچک و سنگین باشد، چون گوشت ترد و خوش طعمی دارد.
انتخاب کدو تنبل و نگهداری کدو تنبل
نحوه انتخاب و نگهداری کدو حلوایی
ذخیرهسازی و روش صحیح نگهداری کدو حلوایی (کدو تنبل):
کدو تنبل باید در یک مکان خنک، تاریک، خشک نگهداری شود، ترجیحاً یک اتاق زیر شیروانی یا اتاق اضافی در دمای ۴۵ تا ۶۰ درجه فارنهایت. کدو تنبل میتواند تا یک ماه دوام بیاورد و به مدت ۳ ماه در یخچال نگهداری شود.
کدو تنبل پخته میتواند تا ۱۶ ماه به صورت یخ زده یا کنسرو شده نگهداری شود. برای افزایش عمرش، پوست کدو تنبل باید با این ماده (مخلوط یک قاشق غذاخوری کلر با یک گالن آب) کاملا شسته شود. این کار باعث ضدعفونی شدن پوست و جلوگیری از تشکیل کپک و پوسیدگی میشود. خشک شدن فوری برای جلوگیری از کپک و خرابی مهم است.
اگر هر کپکی قابل مشاهده شد، آن را با روغن گیاهی پاک کنید.