چهره و پوشش یک زن در عربستان ۲۰۰۰ هزار سال پیش

پژوهشگران برای نخستین بار چهره یک زن از تمدن باستانی نبطی را به وسیله کامپیوتر به تصویر کشیدند.
چهره و پوشش یک زن در عربستان ۲۰۰۰ هزار سال پیش
کد خبر : ۱۳۹۱۵

پژوهشگران در عربستان سعودی با استفاده از بقایای دو هزار ساله یک زن توانستند چهره او را بازسازی کنند و به نمایش بگذارند.

بقایای پیکر این زن در محوطه باستانی مدائن صالح در منطقه العلا پیدا شده است. باستان شناسان اسکلت این زن را سال ۲۰۱۵ پیدا کردند و با پژوهش بر روی آن پی بردند که این زن در میانسالی و بین ۴۰ تا ۵۰ سالگی از دنیا رفته است.

برای بازسازی چهره این زن تیمی از کارشناسان با ترکیب پیشرفت‌های علوم پزشکی قانونی و دیرین‌آسیب‌شناسی، تکنیک‌های پیشرفته کامپیوتری را به کار گرفتند تا به تصویر زیر رسیدند.

این نخستین بار است که چهره یک زن از تمدن نبطی بازسازی می‌شود. این تمدن باستانی حدود ۶ قرن قبل از میلاد مسیح شکوفا شد. مردم نبطی ساکن مسیری تجاری بودند که جنوب شبه جزیره عربستان را به دریای مدیترانه وصل می‌کرد.

چیز زیادی به صورت مکتوب از تمدن نبطی باقی نمانده است و به همین دلیل زیاد درباره آن‌ها نمی‌دانیم. نبودن اطلاعات مکتوب و تصویری از این تمدن کار بازسازی چهره را دشوار کرده بود و برای پوشش زن نیز باستان‌شناسان به باقیمانده منسوجات در گور اکتفا کردند.

البته برخی کارشناسان این بازسازی را به دیده تردید می‌نگرند. لارنس هاپیت، باستان شناس دانشگاه ملک عبدالله در عربستان سعودی، در این باره نوشت: «هنوز برداشت‌های غیرعلمی زیادی در بازسازی چهره وجود دارد.»

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر