شایع‌ترین عوارض ارتودنسی که آن را نمی‌دانستید!

ارتودنسی یک روش درمانی با هدف بهبود ناهنجاری‌های فک و دندان است که تاثیر مثبتی بر زیبایی صورت دارد. با این حال، این درمان، مانند هر روش پزشکی دیگر، عوارض جانبی غیرقابل انکاری دارد.
شایع‌ترین عوارض ارتودنسی که آن را نمی‌دانستید!
کد خبر : ۴۶۳۱۵

ارتودنسی چه عوارضی دارد؟ با انتخاب بهترین دکتر ارتودنسی در تهران و همچنین مراقبت‌های بعد از ارتودنسی به راحتی می‌توان از عوارض ارتودنسی جلوگیری کرد.  ارتودنسی یک روش درمانی با هدف بهبود ناهنجاری‌های فک و دندان است که تاثیر مثبتی بر زیبایی صورت دارد.  با این حال، این درمان، مانند هر روش پزشکی دیگر، عوارض جانبی غیرقابل انکاری دارد.  در این مقاله به شایع‌ترین عوارض ارتودنسی و روش‌های پیشگیری از آن‌ها پرداخته می‌شود.  اگر شما نیز می‌خواهید بهترین دکتر ارتودنسی را بیابید، می‌توانید به سایت‌های پزشکا، دندانپزشکا، پزشک ۲۴ و ...  مراجعه کنید.

شایع‌ترین عوارض ارتودنسی

افزایش احتمال پوسیدگی دندان بعد از ارتودنسی: با انجام ارتودنسی، مسواک زدن و حفظ بهداشت دهان به طور کلی دشوارتر و در عین حال اهمیت بیشتری می‌یابد.  فضا‌های ایجاد شده بین دندان ها، سیم‌ها و براکت‌ها جایی است که غذا در آن گیر کرده و باکتری‌ها تجمع می‌کنند.  دسترسی به این فضا‌ها برای نظافت و مسواک زدن به دلیل کوچک بودن کمی مشکل است؛ بنابراین بسیار مهم است که زمان و مراقبت کافی برای مسواک زدن دندان‌های ارتودنسی برای جلوگیری از این عارضه اختصاص داده شود.  برای این نوع دندان‌ها می‌توانید از مسواک و نخ دندان مخصوص استفاده کنید.

خراش ها، زخم‌ها و بیماری‌های لثه از جمله معایب ارتودنسی هستند:اگر متخصص انتخابی شما مهارت و تجربه کافی را نداشته باشد، در هنگام نصب وسایل ارتودنسی مانند بریس‌ها و براکت‌ها خطر آسیب و اسکار بافت‌های دهان شما وجود دارد.  این زخم‌ها گاهی منجر به بیماری لثه از جمله التهاب و عفونت لثه و سایر قسمت‌های دهان می‌شود.  نکته دیگر این است که اگر براکت‌های شما فلزی باشد، تحت شرایط خاصی باعث آسیب و خراش بافت‌های نرم دهان می‌شود.  خراش‌ها معمولاً منجر به مشکل در خوردن غذا و آب و همچنین تحریک و ناراحتی در محل زخم می‌شوند.  برای جلوگیری از این اتفاق باید از براکت‌ها به خوبی محافظت کنید تا آسیب نبینند.

آسیب به ریشه دندان یکی از عوارض ارتودنسی است: حرکت دندان در نتیجه ارتودنسی همراه با تحلیل استخوان است.  به همین دلیل ممکن است ریشه در طی فرآیند ارتودنسی آسیب ببیند.  این آسیب در واقع شامل پوسیدگی ریشه و کوتاه شدن آن می‌شود.  این عارضه بسیار بسیار نادر است، اما اگر اتفاق بیفتد می‌تواند منجر به از دست دادن کامل دندان شود.  برای جلوگیری از این اتفاق و اجتناب از کشیدن دندان، فقط یک راه دارید: بهترین کلینیک دندانپزشکی را انتخاب کنید.  اگر متخصص ارتودنسی مهارت کافی برای زمان تشخیص را داشته باشد، به هیچ وجه این مشکل را نخواهید داشت.

ارتودنسی و جراحی فک: در بیمارانی که طبق برنامه درمانی قرار است تحت عمل جراحی فک قرار گیرند، درمان ارتودنسی شامل دو مرحله قبل و بعد از جراحی است.  عدم دستیابی به نتایج مطلوب و پایداری درمان هیچگونه مسئولیتی بر عهده نخواهد داشت.  همچنین توجه داشته باشید که اگر بیماران طرح درمان جراحی را نپذیرند و صرفا به درمان ارتودنسی تکیه کنند، نتیجه درمان ایده آل نخواهد بود و هیچ اعتراضی در این زمینه وارد نخواهد شد.  در این صورت، حفظ آماده سازی نتایج ارتودنسی مشمول هزینه‌های اضافی خواهد بود.

مشکلات دستگاه‌های ارتودنسی: از فعالیت‌ها و غذا‌هایی که باعث شکستن بریس می‌شود خودداری کنید، دستگاه‌های ارتودنسی جابجا شده می‌توانند بلعیده شوند یا وارد سیستم تنفسی شوند و به بیمار آسیب برسانند.  در این موارد، مشکل را فوراً با پزشک خود در میان بگذارید.  هنگامی که وسایل ارتودنسی، به خصوص سرامیکی، برداشته می‌شوند، آسیب دندان ممکن است رخ دهد.

شرایط اضطراری ارتودنسی

در برخی موارد ارتودنسی دندان کودک دچار مشکل می‌شود و یا بریس به دهان یا دندان کودک آسیب می‌رساند که در زیر به این موارد اشاره شده است.  در چنین شرایطی برای حل مشکل، بلافاصله با متخصص ارتودنسی تماس بگیرید.  موارد اضطراری بسیار کمی برای ارتودنسی (یا دندان) وجود دارد.  این موارد عبارتند از:

ضربه شدید به دندان ها، صورت یا دهان

عفونت یا تورم لثه، دهان یا صورت

ناراحتی یا درد شدید و غیرقابل کنترل در این نواحی

شل شدن یا شکستن بریس‌ها، کش‌ها یا سیم‌ها

قرار دادن یا حرکت نامناسب سیم‌های کمانی، بریس‌ها

دندان درد یا لق شدن دندان‌ها

روش‌های پیشگیری از عوارض ارتودنسی

مراقبت صحیح از دهان و دندان هنوز نقش کلیدی در پیشگیری از مشکلات رایج دندانی مانند التهاب لثه، دمیلینه شدن و تجمع پلاک دارد، اما در طول مدتی که کودکان تحت درمان ارتودنسی (مانند بریس و پلاک‌های ارتودنسی) هستند، این مراقبت بعد از ارتودنسی بسیار مهم است.  رعایت بهداشت دهان با بریس دشوارتر است و کودکان در هنگام استفاده از بریس در خطر ابتلا به این مشکلات دندانی هستند.

این مشکلات آزاردهنده هستند و حل کردن آن‌ها به تنهایی دشوار است.  اما در صورت عدم درمان می‌توانند باعث ایجاد مشکلات ثانویه و جدی دهان و دندان و در نهایت طولانی شدن مدت درمان با بریس برای کودک شوند.  در موارد شدید مشکلات دهان، متخصص ارتودنسی ممکن است نیاز به برداشتن بریس داشته باشد و قبل از قرار دادن مجدد آن صبر کند تا مشکلات دهان برطرف شود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر