پرتاب ماهواره ایرانی به فضا برای اولین بار

سردار جعفرآبادی گفت: ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ که کاملا سوخت جامد ایرانی داشته است، برای اولین بار توانست یک ماهواره ایرانی را در مدار قرار بدهد.
پرتاب ماهواره ایرانی به فضا برای اولین بار
کد خبر : ۵۴۷۷۷

پرتاب با یک ماهواره‌بر که کاملا سوخت جامد ایرانی داشته است و برای اولین بار توانست یک ماهواره ایرانی را در مدار قرار بدهد، انجام شد.

سردار جعفرآبادی گفت: ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ که کاملا سوخت جامد ایرانی داشته است، برای اولین بار توانست یک ماهواره ایرانی را در مدار قرار بدهد.

سردار علی جعفرآبادی، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران با اشاره به پرتاب ماهواره ثریا توسط ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ گفت: با پرتاپ ماهواره ثریا برگ زرینی از تاریخ فضایی کشور ورق خورد و پرتاب روز گذشته از چند جهت حائز اهمیت بود.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران درباره جزئیات پرتاپ ماهواره ثریا تصریح کرد: پرتاب با یک ماهواره‌بر که کاملا سوخت جامد ایرانی داشته است و برای اولین بار توانست یک ماهواره ایرانی را در مدار قرار بدهد، انجام شد.

جعفرآبادی افزود: برای اولین بار ماهواره‌بر توانست ماهواره را در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار بدهد که کشور ما برای اولین بار این مدار را فتح می‌کند.

او ادامه داد: سپاه تاکنون فقط ماهواره‌های داخلی خود که شامل سه‌گانه نور بود را پرتاب کرده بود، ولی حالا توانستیم یک خدمت به دولت انجام بدهیم و یک ماهواره متعلق به دولت و پژوهشگاه فضایی ایران را پرتاب کنیم.

فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران بیان کرد: همانگونه که سپاه در عرصه‌های مختلف به دولت خدمات رسانی می‌کند پس از این هم در عرصه فضایی در خدمت دولت خواهیم بود و چرخ‌های امور فضایی دولت با سرعت بیشتری حرکت خواهد کرد.

سردار جعفرآبادی با اشاره به برنامه‌های آینده نیروی هوافضای سپاه در حوزه فضایی اظهار کرد: برنامه بعدی این است که اولاً ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ در چرخه عملیاتی قرار می‌گیرد و دانشمندان و متخصصان ما به سراغ طراحی گام بعدی می‌روند.

گفتنی است که صبح روز شنبه «۳۰ دی ماه ۱۴۰۲» با پرتاب موفق ماهواره به فضا برای اولین‌بار، یک ماهواره ایرانی به مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین رسید. این اتفاق عمر ماهواره را تا ۱۰ سال افزایش خواهد داد. قائم ۱۰۰ که قابلیت حمل تا ۱۰۰ کیلوگرم را دارد، در سومین پرتاب خود ماهواره تحقیقاتی ثریا با جرم تقریبی ۵۰ کیلوگرم را در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار داد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر