این دو خودروی مهم گران می‌شوند ؟

ایران خودرو و سایپا از تارا و شاهین با گیربکس دستی در دوران تحریم رونمایی کردند. اما به نظر می‌رسد این دو خودروساز خیلی زودتر از انچه تصور می‌شد تصمیم گرفتند تغییراتی در تولید این دو محصول خود داده و آن‌ها را با آپشن‌ها جدید روانه بازار کنند.
این دو خودروی مهم گران می‌شوند ؟
کد خبر : ۶۲۰۳۸

روند قیمت تارا و شاهین با گیربکس دستی در نیمه دوم سال گذشته از رشد حکایت می‌کند.
قیمت تارا با گیربکس دستی در نیمه دوم سال جاری حدود ۲۲ درصد رشد کرد. این محول ایران خودرو در پایان هفته اول مهر ۱۴۰۲ با قیمت حول و حوش ۶۵۵ میلیون تومان در دسترس خریداران بود. فروشندگان تارا با گیربکس دستی در هفته منتهی به ۲۴ اسفند سال گذشته برای واگذاری خودروی در اختیار خود نزدیک به ۸۰۰ میلیون تومان درخواست می‌کردند؛ بنابراین شاهد هستیم قیمت این خودرو در بازه زمانی ۶ ماه حدود ۱۴۵ میلیون تومان افزایش را تجربه کرد.
مطالعه روند قیمت تارا با گیربکس دستی نشان می‌دهد این خودرو طی ۱۴ دی تا ۲۱ دی سال گذشته با افزایش حدود ۳۰ میلیون تومانی قیمت بیشترین افزایش قیمت را تجربه کرده است. این میزان افزایش قیمت در هفت روز قیمت تارا با گیربکس دستی را بیش از چهار درصد افزایش داد.

نکته دیگری که درباره قیمت تارا در نیمه دوم سال گذشته جلب نظر می‌کند اینکه این محصول ایران خودرو در بازه زمانی ۱۲ بهمن تا سه اسفند با یک قیمت در بازار حضور داشت.

 
تارا با گیربکس دستی طی ۴ هفته یاد شده با قیمتی نزدیک به ۷۸۵ میلیون تومان در دسترس متقاضیان قرار داشت.

بررسی روند قیمتی شاهین با گیربکس دستی نیز حکایت از رشد حدود ۱۹ درصدی قیمت این محصول خودروسازی سایپا در نیمه پارسال دارد.

شاهین در پایان اولین هفته از پاییز سال گذشته با قیمت نزدیک به ۵۶۰ میلیون تومان قابل خریداری بود. این خودرو در هفته پایان اسفند ۱۴۰۲ (هفته منتهی به ۲۴ اسفند) با قیمت حدود ۶۶۵ میلیون تومان از سوی فروشندگان به بازار عرضه شد؛ بنابراین شاهد هستیم که قیمت شاهین طی ۶ ماه حول و حوش ۱۰۵ میلیون تومان رشد را به خود دیده است.

شاهین با گیربکس دستی در بازه زمانی ۲۱ دی تا ۲۸ دی پارسال افزایشی حدود ۱۰ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد. این خودرو در ۲۱ دی با قیمت حدود ۶۰۵ میلیون تومان قابل خریداری بود. طی هفت روز و در هفته منتهی به ۲۸ دی ۱۴۰۲ متقاضیان برای در اختیار گرفتن این خودرو باید مبلغی حدود ۶۶۵ میلیون تومان را پرداخت می‌کردند.

بررسی بازه زمانی مهر تا اسفند پارسال نشان می‌دهد دی به کام فروشندگان شاهین بود. قیمت شاهین طی اولین ماه زمستان ۱۴۰۲ رشدی حدود ۸۵ میلیون تومانی را تجربه کرد. این افزایش قیمت از رشد نزدیگ به ۱۵ درصدی قیمت این محصول نارنجی‌های جاده مخصوص خبر می‌دهد.

خریداران شاهین در پایان هفته اول دی می‌توانستند خودروی مورد نظر خود را با قیمت نزدیک به ۵۸۰ میلیون تومان خریداری کنند. اما در هفته منتهی به ۲۸ دی قیمت شاهین با گیربکس دستی به حوالی ۶۶۵ میلیون تومانی رسید.

ایران خودرو و سایپا از تارا و شاهین با گیربکس دستی در دوران تحریم رونمایی کردند. اما به نظر می‌رسد این دو خودروساز خیلی زودتر از انچه تصور می‌شد تصمیم گرفتند تغییراتی در تولید این دو محصول خود داده و آن‌ها را با آپشن‌ها جدید روانه بازار کنند.

به نظر می‌رسد این تغییرات به این دلیل اتفاق افتاده تا ایران خودرو و سایپا بتوانند محصولات خود را با قیمت‌های بالاتری برای متقاضیان فاکتور کنند. ایران خودرو به جای تارا با گیربکس دستی (تارا V۱) به دنبال این است تا تارا V۱ P با گیربکس ۶ سرعته دستی را روانه بازار کند. خودروسازی سایپا هم به جای شاهین با گیربکس دستی قصد دارد تا شاهین با گیربکس دستی دارای ESC را در دسترس متقاضیان قرار دهد.

البته بخشی از تغییرات ایجاد شده روی دو محصول ایران خودرو و سایپا به دلیل ارتقا استاندارد‌های خودرویی از سوی سازمان ملی استاندارد به خودروسازان تکلیف شده است.

با توجه به اینکه قیمت کارخانه‌ای تارا و شاهین بعد از تغییرات ایجاد شده افزایش پیدا می‌کند این امکان برای ایران خودرو و سایپا ایجاد خواهد شد تا تولید این محصولات خود را یا با زیان نفروشند یا با زیان کمتر برای خریداران فاکتور کنند. مدیران ایران خودرو و سایپا امیدوارند افزایش قیمت دو محصول تازه آن‌ها بتواند به نوعی آن‌ها ا از خاک بلند کند. 

با توجه به افزایش قیمت کارخانه‌ای تارا و شاهین با گیربکس دستی پیش بینی می‌شود قیمت این دو خودرو در بازار نیز روند صعودی به خود بگیرد.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر