
ماهی قرمز در چرخه تولید، عرضه، خرید و نگهداری، اصول و ضوابطی دارد که باید نسبت به آنها آگاهی داشت
ماهی قرمز در چرخه تولید، عرضه، خرید و نگهداری، اصول و ضوابطی دارد که باید نسبت به آنها آگاهی داشت و رعایت آنها را در دستور کار قرار داد و لازم است مردم نسبت به این موارد آگاهی داشته باشند.
رعابت اصول بهداشتی برای نگهداری ماهی قرمز
۱- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری ماهیان نوروزی در مقادیر بالا میبایست گواهی حمل قرنطینهای لازم را از شبکه دامپزشکی مبداء تهیه کنند.
۲- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکانهای مسقف و لوازم شستشو و ضد عفونی میباشند ضمن حفظ بهداشت فردی، شرایط تداوم عمر آنها را فراهم میکند.
۳- اگر میخواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید.
۴- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده نمایید. (فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب میباشد).
۵- آب ماهیها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها ۴/۱ کل آب را تعویض نمایید.
۶- اگر از آب شرب شهری استفاده میکنید باید جهت کلر زدایی، آب مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود. سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهیها اضافه نمایید.
۷- مناسبترین PH آب برای نگهداری ماهیها ۵/۷-۸/۶ و بهترین دمای آب ۲۰-۲۲ درجه سانتیگراد میباشد.
۸- برای تغذیه ماهیها از غذاهای آمادهای که در فروشگاههای عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.
۹ - غذاهای ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جاهای خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری نمایید.
۱۰- از خرید ماهیهای مریض، بی حال و دارای لکههای سفید روی پوست بدن و بالهها خودداری نمایید. در صورت مریض شدن ماهی و بروز تلفات هر چه سریعتر آنها را از بقیه ماهیها جدا کنید.
۱۱- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید، زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل نمایند.
۱۲- اگر سابقهی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهیها و ظروف نگهداری آنها از دستکش استفاده کنید.
۱۳- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام، پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین میتوان استفاده کرد
۱۴- برای جلو گیری ازمخاطرات بهداشتی، از رها سازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری نمایید. برای این کار به مکانهای مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه نمائید.
۱۵- آب تعویضی ماهیها را مستقیما در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید.
۱۶- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهیها خودداری نمایید.
۱۷- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهیها ضمن تداوم عمر آنان، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوه رفتار صحیح با آنها آشنا کنیم.
منبع: ایونا