
خوراکیهای ترش مزه، دستهای از خوراکیها هستند که در تمام نقاط جهان، طرفداران بسیاری دارند. البته ممکن است که برخی از افراد از خوراکیهایی که مزه ترش دارند خوششان نیاید. این خوراکی ها، خواص خاص خودشان را دارند، اما زیاده روی در مصرف آنها میتواند مشکل ساز باشد.
انسان میتواند پنج مزه را احساس کند. این مزهها شوری، شیرینی، اومامی، تلخی و ترشی هستند. خوراکیهایی که مزه ترش دارند، یکی از محبوبترین خوراکیها هستند و طرفداران زیادی در سراسر جهان دارند. از مواد غذایی با مزه ترش در پختن غذا، تولید تنقلات و... استفاده میشود.
میزان ترش بودن خوراکی ها، با یکدیگر متفاوت است. بعضی از خوراکیها در حدی ترش هستند که هر کسی میتواند آنها را امتحان کند، اما بعضی دیگر از این خوراکی ها، آنقدر ترش هستند که تحمل کردن آن برای بسیاری از افراد غیر ممکن است.
میوههای مختلف مانند لیمو ترش، آلوچه، تمشک و... ترش مزه هستند و برای تولید خوراکیهای ترش دیگر، از این میوهها استفاده میشود.
بدن انسان، به خوراکیهای ترش و اسیدهای خوراکی موجود در آن نیاز دارد، اما، مصرف بیش از حد آن میتواند مشکل ساز باشد و مضراتی را به همراه داشته باشد. در ادامهی این مطلب، با ما همراه باشید تا درباره خوراکیهای ترش مزه اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.
سم زدایی بدن یکی از خواص خوراکیهای ترش مزه است. خوراکیهای ترش مزه، فواید زیادی برای بدن دارند و مصرف به اندازه آنها میتواند به فرایندهای مفید در بدن کمک کند.
۱. سم زدایی بدن: کبد، به عنوان مظلومترین عضو بدن شناخته میشود و قابلیت این را دارد که بسیاری از سموم بدن را جذب خودش کند. مصرف خوراکیهای ترش مزه، باعث سم زدایی کبد میشود و آن را از بیشتر سموم پاکسازی میکند.
کلیه، یکی دیگر از اعضای بدن انسان است که در هم ایستایی و حفظ تعادل آب و یونها نقش دارد. مصرف خوراکیهای ترش مزه، میتواند سموم ذخیره شده و رسوب یافته در این اندام را از بین ببرد و آن را تصفیه کند.
۲. لاغری و چربی سوزی: مصرف مواد غذایی ترش مانند لیمو ترش، سرکه و... میتواند باعث افزایش سوخت و ساز بدنی شود. با افزایش میزان سوخت و ساز، بدن نیاز بیشتری به انرژی پیدا میکند و در نتیجه، به مصرف چربیهای ذخیره شده در بدن روی میآورد.
استفاده از مواد غذایی با مزه ترش، در بسیاری از رژیمهای غذایی لاغری مشاهده میشود و میتواند تأثیر بسیار زیادی در لاغری افراد داشته باشد.
۳. بهبود عملکرد دستگاه گوارش: خوراکیهای ترش مزه، دارای اسید هستند. پس از خوردن غذا، با مصرف مقداری خوراکیهای ترش مزه، اسید وارد شده به دستگاه گوارش، میتواند به گوارش مواد غذایی کمک کند.
۴. خواص ضد ویروسی: سرکه، به عنوان یکی از ترشترین مایعات که توسط انسان مصرف میشود، خاصیت ضد ویروسی دارد. در کشورهای شرقی، استفاده از سرکه بسیار رواج دارد و از آن به عنوان یک ضد ویروس بسیار قوی یاد میشود. در کشور چین، از سرکه برای از بین بردن ویروس سارس و آنفلوانزا استفاده میکنند.
۵. پیشگیری از سرطان: بسیاری از خوراکیهای ترش، دارای آنتی اکسیدانهای فراوان هستند. آنتی اکسیدان ها، موادی هستند که میتوانند باعث خنثی شدن رادیکالهای آزاد شوند.
رادیکالهای آزاد، در برخی از واکنشهای مربوط به بدن ایجاد میشوند و بسیار فعال هستند، به طوری که ممکن است به بافتهای بدن آسیب برسانند و حتی موجب سرطانی شدن برخی از سلولهای بدن شوند. سرطان کبد، یکی از انواع سرطان است که بعضی از افراد را درگیر خود میکند. ماست ترش حاوی سیلیلات لاکتوباسلیس است و میتواند خطر ابتلا به این نوع سرطان را در انسان کاهش دهد