
رژیمهای غذایی سرشار از قندهای تصفیه شده و کربوهیدراتها مثل فست فودها، میتواند منجر به کاهش توانایی تمرکز شود.
مطالعهای در دانشگاه سیدنی نشان داد، افرادی که سطوح بالایی از قند تصفیهشده و چربیهای اشباعشده را مصرف میکردند، در به یاد آوردن مکان یک شیء پنهان پس از آزمایشهای متعدد بهطور قابل توجهی عملکرد بدتری داشتند.
البته بهتر است بدانید که تنها تأثیر مخرب غذاهای ناسالم این اختلال نیست و فستفودها بهعنوان منبع بیش از حد قند، چربیهای ناسالم و نمک، اثرات منفی مختلفی روی مغز دارند. در بخشی از مقاله دانشگاه سیدنی به چند اثر منفی این محصولات غذایی اشاره شده که در ادامه میخوانید.
اثرات کوتاهمدت
این چربیها میتوانند منجر به تشکیل پلاکهای بتاآمیلوئید در مغز شوند که نشانه بیماری آلزایمر است
نوسانات خلقی و آسیب به سلامت روان
بار گلیسمی بالای فستفود میتواند منجر به تغییرات سریع در سطح قند خون شود و بر تنظیم انتقالدهندههای عصبی تأثیر بگذارد. این عامل میتواند باعث نوسانات خلقی و تحریکپذیری، اضطراب و حتی بروز علائم افسردگی شود. فستفودها که اغلب فاقد مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامینهای گروه B و آنتیاکسیدانها هستند، میتوانند منجر به کمبودهایی شوند که علائم افسردگی و اضطراب را تشدید میکنند و حتی باعث رفتارهای اعتیادآور شوند، یعنی چرخهای از ولع و وابستگی به این خوراکیها ایجاد کنند.
کاهش دامنه توجه
رژیمهای غذایی سرشار از قندهای تصفیه شده و کربوهیدراتها مثل فست فودها، میتواند منجر به کاهش توانایی تمرکز شود. این تأثیر بر دامنه توجه در کودکان و نوجوانان با توجه به رشد مغزی آنها نگرانکننده است.
خستگی
درحالیکه فست فود بهدلیل کالری بالایی که دارد میتواند انرژی سریعی ایجاد کند، اما اغلب با کاهش سریع سطح انرژی نیز همراه است. این خستگی فقط جسمی نیست و بر عملکرد شناختی هم تأثیر میگذارد. به این معنا که تمرکز و هوشیاری را سختتر میکند.
اثرات بلندمدت
فقدان مواد مغذی ضروری در فستفود با گذشت زمان، میتواند منجر به تغییراتی در ساختار مغز و بروز اختلالاتی ازجمله افزایش خطر ابتلا به بیماریهای عصبی و آلزایمر، زوال شناختی و تغییرات ساختار مغز شود.