
تغذیه مناسب میتواند از ریزش مو جلوگیری کند و باعث تقویت رشد و استحکام آن شود.
عوامل زیادی بر رشد و سلامت مو در بلندمدت تأثیر دارند، که از جمله آنها میتوان به سلامت عمومی، ژنتیک، سن، رژیم غذایی، محیط زندگی و داروها اشاره کرد. اگرچه برخی از این موارد خارج از کنترل شما هستند، اما رژیم غذایی جزو موارد قابل کنترل است.
نقش ویتامینها و مواد معدنی در تقویت رشد مو
مواد مغذی موجود در مواد غذایی، نقشی اساسی در چرخه رشد فولیکولهای مو و بازسازی سلولی ایفا میکنند. از سوی دیگر، کمبود این عناصر میتواند باعث ریزش مو شود. برخی از مهمترین مواد مغذی برای سلامت مو عبارتانداز:
ویتامین B۱۲
ویتامین D
بیوتین
ریبوفلاوین
آهن
اگر به سلامت مو اهمیت میدهید، لازم است بیشتر به آنچه هر روز میخورید، توجه کنید. در ادامه با ۱۰ غذای برتر برای تقویت سلامت مو آشنا شوید.
تخممرغ
تخممرغ منبعی عالی از پروتئین و بیوتین است، که هر دو برای رشد مو ضروری هستند. فولیکولهای مو از پروتئین تشکیل شدهاند و بیوتین نقش حیاتی در تولید پروتئین مو به نام کراتین دارد. همچنین تخممرغ حاوی روی، سلنیوم و سایر مواد مغذی مفید برای مو است.
انواع توت
توتفرنگی، بلوبری و دیگر توتها سرشار از آنتیاکسیدانها و بهویژه ویتامین C هستند. این آنتیاکسیدانها از فولیکولهای مو در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. همچنین ویتامین C به تولید کلاژن و جذب آهن کمک میکند، که هر دو برای استحکام مو حیاتی هستند.
اسفناج
اسفناج سرشار از فولات، آهن، ویتامین A و C است. آهن برای انتقال اکسیژن به سلولهای بدن و فولیکولهای مو ضروری است. البته توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد ویتامین A میتواند باعث ریزش مو شود.
ماهیهای چرب
ماهیهای چرب مانند: سالمون، تُن، ماکرل، قزلآلا، ساردین و آنچوی، منابعی غنی از اسیدهای چرب امگا-۳، پروتئین و ویتامین D۳ هستند، که همگی باعث سلامت مو میشوند. این مواد مغذی رشد مو را تحریک و از نازک شدن آن جلوگیری میکنند.
سیبزمینی شیرین
سیبزمینی شیرین منبعی غنی از بتاکاروتن است؛ ترکیبی که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. یک عدد سیبزمینی شیرین متوسط، بیش از ۱۵۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین A را تأمین میکند. با وجود این، مصرف بیش از اندازه آن باید کنترل شود.
آووکادو
آووکادو سرشار از چربیهای سالم و ویتامین E است. این آنتیاکسیدان قوی با کاهش استرس اکسیداتیو در پوست سر، به حفظ سلامت فولیکولهای مو کمک میکند و از ریزش مو جلوگیری مینماید.
مغزها و دانهها
بادام، گردو، تخمه آفتابگردان و دیگر دانهها منابعی خوب از ویتامین E، ویتامینهای گروه B، روی، سلنیوم و چربیهای مفید هستند. این ترکیبات نقش مهمی در رشد مو دارند و کمبود هر یک میتواند باعث ریزش مو شود.
فلفل دلمهای
فلفل دلمهایها، بهویژه نوع زرد و قرمز، منابع غنی از ویتامین C و بتاکاروتن هستند. ویتامین C در تقویت کلاژن برای استحکام مو و بتاکاروتن در تولید ویتامین A نقش دارند.
صدف خوراکی
صدفها یکی از غنیترین منابع روی هستند؛ عنصری که در چرخه رشد و ترمیم مو نقش اساسی دارد. کمبود روی میتواند باعث ریزش موی برگشتپذیر (telogen effluvium) شود. بهترین راه دریافت روی، مصرف غذاهای غنی از این ماده است.
گوشت قرمز
گوشت منبع عالی پروتئین و آهن است. آهن موجود در گوشت قرمز بهراحتی جذب بدن میشود و به انتقال اکسیژن به فولیکولهای مو کمک میکند. با وجود این، مصرف بیش از حد گوشت قرمز فرآوریشده با بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ مرتبط است. انجمن قلب آمریکا توصیه میکند که مصرف گوشت قرمز به ۲ تا ۳ وعده در هفته محدود شود.
سبک زندگی سالم، راز داشتن موی سالم
هیچ غذای واحدی تمام مواد مغذی مورد نیاز برای موهای سالم را تأمین نمیکند. برای داشتن مویی سالم و قوی، به یک رژیم غذایی متنوع، کمچرب و غنی از ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارید. خواب کافی، فعالیت بدنی، پرهیز از سیگار، مدیریت استرس، روابط اجتماعی سالم و حتی مهربانی و قدردانی هم میتوانند بر سلامت کلی و حتی موهای شما، تأثیر بگذارند.
منبع: تکناک