
اعتراض به حکم ورشکستگی موضوعی است که در این مقاله در خصوص آن صحبت خواهیم کرد. قطعاً علت حضور شما در این صفحه آشنایی با شرایط و چگونگی اعتراض به حکم ورشکستگی است. وکیل متخصص ورشکستگی در این خصوص نکات مهم قابل تاملی را برای شما عزیزان بازگو میکند.
در پاره ای از موارد ممکن است که به دلایل گوناگون دادگاه بدوی دادخواست ورشکستگی که از سوی خواهان تقدیم شده است را نپذیرد و حکم به رد دادخواست یا دعوا صادر کند. در این موارد لازم است که شخص خواهان تمامی تلاش خود را جهت اعتراض به حکم ورشکستگی به کار گیرد.
و از هر طریق ممکن من جمله دریافت مشاوره ورشکستگی، از وکلای خبره و با تجربه یا با دریافت متن دادخواست تجدیدنظرخواهی از حکم ورشکستگی و نیز دریافت لایحه و یا حتی با تفویض وکالت به وکیل ورشکستگی؛ تمامی اقدامات لازم را جهت احقاق حقوق خود به کار گیرد.
اولین سوالی که در این موضوع مطرح میشود آن است که چه اشخاصی حق اعتراض به حکم ورشکستگی را دارند؟
وکیل ورشکستگی در این باره تاکید می کند که این سوال دارای پاسخ واحد و یکسانی نیست. به خاطر اینکه اشخاصی که حق اعتراض به رای دارند مشتمل بر چندین دسته افراد میشوند.
همانطور که میدانید شخص تاجر در دعاوی ورشکستگی هم میتواند به صورت خواهان دعوی باشد و هم به صورت خوانده دعوی و به همین جهت اعتراض شخص تاجر به حکم دادگاه میتواند دارای دو جهت باشد:
چنانچه در این پرونده خواهان دعوی خود تاجر باشد و دادگاه ادعای تاجر ورشکسته یا شرکت ورشکستکه را قبول نکند و حکم بر علیه وی صادر کند؛ لازم است که نامبرده اقدامات قانونی را جهت اعتراض به حکم ورشکستگی انجام دهد.
در این فرض شخص اعتراض کننده خود تاجر میباشد که حکم بر علیه وی صادر شده است.
جهت دوم اعتراض شخص تاجر میتواند از این باب باشد که نامبرده در دعوی ورشکستگی به صورت خوانده دعوا باشد و نقش خواهان را نداشته باشد.
در این فرض شخص طلبکار موفق شده است که حکم ورشکستگی تاجر را از دادگاه بگیرد. امکان دارد که شخص تاجر که در این فرض خوانده دعوی بوده؛ حکم ورشکستگی را به نفع خود نداند و بخواهد که به این حکم اعتراض کند. بنابراین در این فرض هم شخص اعتراض کننده به حکم ورشکستگی خود تاجر خواهد بود.
اعتراض به حکم ورشکستگی از سوی هر یک از طلبکاران: بر اساس صحبتی که در بند فوق گفته شد، اعتراض به حکم ورشکستگی از سوی طلبکاران نیز ممکن است دارای دو جهت باشد:
ممکن است که هر یک از طلبکاران شخص تاجر جهت حفظ منافع خود و گرفتن رای ورشکستگی بر علیه شخص تاجر اقدام به تقدیم دادخواست ورشکستگی علیه او نمایند. اما امکان دارد که خواهان در دعوی حاضر به هر دلیل موفق به گرفتن رای محکومیت نشود. در چنین صورتی چارهای نیست جز اینکه خواهان (که همان طلبکار است) تشریفات قانونی مربوط به اعتراض به حکم ورشکستگی را انجام دهد.
و با کمک گرفتن از وکیل ورشکستگی شرکت امیدوار باشد که بتواند دعوی را در مرحله تجدید نظر پیروز شود و با اعتراض به حکم دادگاه آن را نقض کند.
همچنین ممکن است که تاجر ورشکسته به موجب دادخواست ورشکستگی که تقدیم کرده است درصدد باشد که حکم ورشکستگی خود را به طرفیت یک یا چند نفر از طلبکاران بگیرد
و به همین جهت در دادخواست مزبور خواهان خود تاجر ورشکسته است و خوانده دعوی نیز یک یا چند نفر از طلبکاران هستند.
در چنین حالتی اگر رای به نفع تاجر صادر شد و دادگاه تقاضای وی را اجابت کرد و هر یک از طلبکاران به وجود چنین حکمی اعتراض داشته باشند؛ علی القاعده و طبق قانون تجارت میتوانند اعتراض به حکم ورشکستگی کنند.
میدانیم که قانون تجارت در ماده 415 به دادستان این حق را داده است که چنانچه شخص تاجر را در آستانه ورشکستگی ببیند بتواند دادخواست ورشکست وی را به دادگاه صلاحیتدار تقدیم کند بنابراین دور از ذهن نیست که دادستان بخواهد دادخواست تجدید نظرخواهی از حکم ورشکستگی را به دادگاه مربوطه تقدیم کند.
از آنجایی که تشریفات مربوط به اعتراض به حکم ورشکستگی بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی انجام میشود باید گفت که چنانچه شما درصدد اعتراض به حکم ورشکستگی باشید فقط و فقط ۲۰ روز برای این کار فرصت خواهید داشت. ابتدای مهلت از زمان ابلاغ حکم ورشکستگی به شما شروع میشود و روز ابلاغ و روز اقدام محاسبه نمیشود.
به بیان وکیل متخصص ورشکستگی نحوه اعتراض به حکم ورشکستگی قدری پیچیده است. اگر چنانچه شخصی که حکم ورشکستگی بر علیه وی صادر شده است درصدد اعتراض به حکم ورشکستگی باشد باید مراحل مختلفی را طی کند تا اعتراض وی مورد قبول محکمه قرار گیرد. وکیل متخصص ورشکستگی این مراحل را بدین شرح توضیح میدهد که:
در مرحله سوم میبایست دادخواست تجدید نظرخواهی از حکم ورشکستگی را تهیه و تکمیل کنید. تنظیم این دادخواست قطعاً کار سخت و پیچیده و کاملاً تخصصی است و انجام آن از عهده شما قطعاً خارج است.
برای تنظیم دادخواست تجدید نظرخواهی از حکم ورشکستگی بهتر است که از خدمات وکیل ورشکستگی بهرهمند شوید.
وکیل ورشکستگی پس از بررسی اوراق و مدارک شما و مطالعه حکم دادگاه در صورتی که حکم را مطابق با واقعیت نداند و در صورتی که به هر دلیل هرگونه اشکالی در این حکم وجود داشته باشد؛ برای شما دادخواست تجدید نظرخواهی از حکم ورشکستگی را تهیه و تدوین میکند.
پس از آنکه دادخواست اعتراض به حکم ورشکستگی و نیز لایحه اعتراضیه آماده شد؛ لازم است که مابقی مدارک و مستندات مورد نیاز به این دادخواست پیوست شود.
در مرحله بعد پس از تایپ دادخواست تجدیدنظرخواهی از حکم ورشکستگی و لایحه؛ آن را به همراه کلیه مدارک به یکی از دفاتر خدمات قضایی ارائه خواهید داد تا در سامانه مربوطه ثبت شود و به مرجع قضایی ارسال شود.
انجام این کار مربوط به پرداخت هزینه دادرسی و نیز کارمزد دفاتر خدمات قضایی است.
در ادامه شعبه مربوطه دادخواست تجدید نظرخواهی از حکم ورشکستگی را از سامانه دریافت و به پرونده اصلی منضم خواهد کرد و در ادامه ابلاغیه را برای طرف مقابل ارسال خواهد کرد تا ایشان نیز به اعتراض و تجدید نظرخواهی شما پاسخ دهد و برای انجام این کار به نامبرده ۱۰ روز زمان داده خواهد شد.
پس از گذشت زمان موصوف پرونده به دادگاه تجدید نظر استان ارسال میشود و مجدداً توسط سه نفر قضات آن شعبه مورد رسیدگی و بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.
همانطور که در بالا گفته شد بهرهبندی از خدمات وکیل ورشکستگی احتمال دسترسی به حقوق شما را چندین برابر خواهد کرد. در این راستا تمامی افراد تصمیمات یکسانی را اتخاذ نمیکنند و عملکرد آنها ممکن است شامل یکی از مراحل ذیل باشد و به چند دسته تقسیم میشوند:
این دسته از افراد با مراجعه به دفتر وکیل ورشکستگی و تبیین موضوع و پرونده خود؛ صرفا درصدد دریافت مشاوره از وکیل ورشکستگی هستند و می خواهند که پس از اشراف کامل بر موضوع؛ اقدامات لازم را شخصا انجام دهند.
دسته دوم از افراد نه تنها با مراجعه به دفتر وکیل ورشکستگی؛ مشاورههای بسیار خوب و با کیفیتی را از وی دریافت میکنند بلکه تنظیم کلیه متنهای حقوقی از جمله دادخواست ورشکستگی و لایحه اعتراض به حکم ورشکستگی و اعتراض به نظر کارشناس و لایحه دفاعیه و غیره را به وکیل ورشکستگی اصفهان محول میکنند.
دسته سوم افرادی هستند که عاقلانهترین کار ممکن را انجام میدهند و با توجه به تخصصی بودن و آثار مهمی که دعاوی ورشکستگی هم برای شخص طلبکار و هم برای شخص تاجر به بار خواهد آورد؛ تمامی امورات پرونده خود را به وکیل خبره ورشکستگی محول میکند.
این افراد با توجه به شناخت و اطلاعاتی که نسبت به سوابق بهترین وکیل ورشکستگی به دست آوردهاند و با عنایت به پروندههای درخشانی که از نامبرده وجود دارد به وی اعتماد صد در صد پیدا کرده و اقدام به تفویض وکالت به وی میکند.
برای انجام چنین کاری ابتدا وکیل ورشکستگی شرکت موضوع پرونده آنها را با دقت بررسی کرده و ادله ای که برای اثبات ادعای خود در دست دارند را به همراه مابقی شرایط و جزئیاتی که برای اثبات دعوا لازم است با دقت هرچه تمامتر تجزیه و تحلیل کرده و صرفاً در صورتی که احتمال کسب نتیجه مثبت در پرونده ورشکستگی را بدهد قبول وکالت خواهد کرد.