
کشف اسکلتهای باستانی ۴۰۰۰ ساله در محوطه قلعه بن خشرودپی بابل، رئیس اداره میراثفرهنگی این شهرستان خبر داد که ۶ اسکلت در مرحله نخست کاوش شناسایی شدهاند و قدمت آنها به تاریخ چهار هزار سال پیش بازمیگردد.
به گزارش حوادث پلاس به نقل از رکنا، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بابل به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی اعلام کرد که برنامهای تحت عنوان “شبی با موزه” در این شهرستان برگزار خواهد شد. این برنامه فرصتی برای آشنایی مردم با اهمیت حفظ و نگهداری میراث گذشتگان است.
موزه بابل؛ میراثی ارزشمند از گذشته
مهران فلاح با اشاره به قدمت موزه بابل گفت: این موزه از نخستین گنجینههای مازندران به شمار میرود و در گذشته به عنوان ساختمان شهرداری مورد استفاده قرار میگرفت. اکنون این مکان تاریخی در دو بخش مردمشناسی و باستانشناسی به مردم خدمات ارائه میدهد.
بودجهای برای حفظ آثار تاریخی بابل
رئیس اداره میراث فرهنگی بابل در ادامه از تخصیص ۹۷ میلیارد ریال برای مرمت آثار تاریخی شهرستان بابل خبر داد. این بودجه با پیگیری نمایندگان مجلس، فرماندار شهرستان و مدیرکل میراث استان مازندران تأمین شده است.
اکتشافات باستانشناسی در منطقه خشرودپی
حسن فاضلی نشلی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و سرپرست تیم باستانشناسی منطقه خشرودپی، درباره دستاوردهای کاوشهای اخیر اظهار کرد: مناطقی در شهرستان بابل وجود دارند که تاکنون از دیدگاه باستانشناسی مغفول ماندهاند. یکی از این مناطق، “تپه قلعه بن” است که کاوشهای انجام شده در این منطقه نتایج شگفتآوری به همراه داشته است.
جایگاه تاریخی بابل در عصر مفرغ
پروفسور فاضلی توضیح داد که آغاز شهرنشینی مربوط به عصر مفرغ است، دورانی که هنر، ادبیات و مدنیت در جامعه شروع شد. این کاوشها نشان داد که شهرستان بابل در دوران مذکور صاحب تمدن و مدنیت بوده است.
حفاری غیرمجاز و آسیب به لایههای تاریخی
وی با ابراز تأسف از حفاریهای غیرمجاز انجام شده در لایههای اسلامی و تاریخی منطقه، اعلام کرد که تیم باستانشناسی در عمق ۳ متری به آثار ارزشمندی، چون تنور، اتاقها و دانههای گیاهی برخورد کرده است که مرتبط با دوره عصر آهن هستند.
کشف اسکلت باستانی در بابل
در جریان کاوشهای اخیر در منطقه قلعه بن، تیم باستانشناسی موفق به کشف ۶ اسکلت باستانی شد. بررسیها نشان میدهد که قدمت این اسکلتها به بیش از چهار هزار سال قبل بازمیگردد. همچنین، در لایههای محوطه آثاری منتسب به عصر مفرغ، یعنی پنج هزار سال پیش، شناسایی شده است.
گردنبند تاریخی؛ یادگاری از دوران شکار
یکی از یافتههای منحصربهفرد کاوشها گردنبندی است که در موزه بابل نگهداری میشود. این گردنبند که از دندان روباه و گورکن ساخته شده، مربوط به دوران شکار بوده و همراه جسد یک کودک کشف شده است.
نگرانی از وضعیت مدیریت میراث مازندران
پرفسور فاضلی در انتقاد از بروکراسی اداری میراث فرهنگی مازندران اظهار داشت که این روند باعث تضعیف روح پژوهش شده است. وی همچنین تأکید کرد که مدیران میراث فرهنگی باید آزمونی در زمینه اطلاعات تاریخی و میراثی گذرانده باشند تا صلاحیت آنها مشخص شود.
منبع: حوادث پلاس