این افراد در مرحله «پیش‌دیابت» قرار دارند

رئیس جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران و رئیس دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با بیان اینکه براساس آخرین آمار و ارقام از سوی وزارت بهداشت، ۷ میلیون نفر در ایران مبتلاء به بیماری دیابت هستند، اظهار کرد: همچنین ۱۲ میلیون نفر در مرحله «پیش‌دیابت» قرار دارند. بررسی‌ها بیناگر این است که حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلاء به دیابت، دچار عارضه زخم‌های مزمن می‌شوند.
این افراد در مرحله «پیش‌دیابت» قرار دارند
کد خبر : ۵۱۴۷۳

دکتر مسعود حبیبی در نشست خبری «دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت» که امروز، شنبه ۴ آذر در «پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت یارا» برگزار شد، اظهار کرد: دهمین کنگره بین‌الملل زخم و ترمیم بافت با هدف ارتقاء دانش و نشر دانش در حوزه زخم و ترمیم بافت طی یک فرایند ۳ روزه برگزار می‌شود. این کنگره از روز چهارشنبه، ۸ آذر ماه آغاز به کار می‌کند و روز جمعه ۱۰ آذر به پایان می‌رسد.

وی با بیان اینکه «زخم‌های مزمن» جزو چالش‌های عرصه سلامت به حساب می‌آید، افزود: بررسی‌ها بیانگر این است که حدود هشت دهم درصد جمعیت دچار عارضه زخم‌های مزمن می‌شوند و بیماری‌های غیرواگیردار مثل دیابت، سوختگی‌ها، سرطان‌ها، بیماری‌های عروقی و کم‌تحرکی می‌تواند عاملی برای ابتلاء به زخم‌های مزمن باشند.

رئیس دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت درباره اهمیت بیماری زخم‌های مزمن گفت: میزان مرگ و میر این بیماری در مقایسه با سرطان پستان در یک بازه زمانی ۵ ساله، حدود ۲ برابر است. اگرچه بیماری سرطان پستان در میان زنان و سرطان پروستات در میان مردان به عنوان شایع‌ترین بیماری‌ها شناخته می‌شوند اما میزان مرگ و میر زخم‌های مزمن نسبت به این بیماری‌ها بیشتر است.

وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن بار اقتصادی سنگینی به جامعه تحمیل میکند، گفت: براساس آخرین آمار و ارقام از سوی وزارت بهداشت، ۷ میلیون نفر در ایران مبتلاء به بیماری دیابت هستند. همچنین ۱۲ میلیون نفر در مرحله «پیش‌دیابت» قرار دارند. بررسی‌ها بیانگر این است که حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلا به دیابت، دچار عارضه زخم‌های مزمن می‌شوند. اغلب افرادی که در ایران به عارضه زخم‌های مزمن دچار می‌شوند جزو سطوح‌ پایین جامعه هستند.

دکتر حبیبی در ارتباط با برگزاری دهمین دوره کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت گفت: تمام تلاش خود در زمینه نشر دانش و تبادل نظر را به کار گرفته‌ایم تا بتوانیم دستاوردهای علمی را به اشتراک بگذاریم و محققان و پزشکان بتوانند از این دستاوردها در زمینه درمان بیماران بهره‌بگیرند.

وی با بیان اینکه دومین دوره رویداد ایده‌بازار سلامت همزمان با دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت برگزار می‌شود، گفت: بیش از ۱۰۰ طرح به این رویداد ارسال شده است. ما در نظر داریم از گروه‌هایی که در زمینه نوآوری فعالیت می‌کنند، حمایت کنیم و ظرفیت تجاری‌سازی را در اختیار آنها قرار دهیم.

افزایش تعداد مقالات ارسالی به کنگره

دکتر منصور جمالی زواره، دبیر علمی بخش علوم‌پایه دهمین کنکره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت نیز در این نشست خبری گفت: دهمین دوره کنگره طی رزوهای هشتم تا دهم آذر ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. هنگامی که نخستین دوره این کنگره را برگزار کردیم، بسیاری نسبت به برگزاری این کنگره انتقاداتی وارد کرده‌اند اما شرایط در این روزها یعنی در آستانه دهمین دوره تغییر کرده است.

وی درباره تعداد مقالات ارسالی به دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت گفت: میزان مقالات ارسالی به دبیرخانه کنگره نسبت به ادوار گذشته افزایش یافته است. این کنگره می‌تواند به گروه‌های پزشکی و کادر درمان کمک کند که راه‌های درمانی بهتری در در زمینه زخم‌های مزمن دست یابند.

دبیر علمی بخش علوم‌پایه دهمین کنکره بین‌المللی زخم و ترمیم شرایط در طول ادوار برگزاری این کنگره تغییر کرده است، گفت: توجه به زخم و عوامل ابتلا به این عارضه افزایش یافته است. اگرچه دیابت عامل اصلی ابتلا به این عارضه است اما عوامل دیگر نیز می‌توانند منجر به این عارضه شوند. گاهی اوقات پزشکان و گروه‌های منتسب به پزشکان که پزشک نیستند نیز با اقدمات خود منجر به ایجاد زخم‌های مزمن می‌شوند. ما درباره زخم‌ها سخن گفته‌ایم اما در این دوره می‌خواهیم از زخم نشدن سخن بگوییم.

وی ادامه داد: زخم‌های مزمن به خصوصی زخم‌های دیابتی به ضصورت دائمی هستند و سال‌ها در بدن بیماری وجود دارند. این زخم‌ها نه تنها عوارض مالی و مشکلات درمانی به همراه دارند بلکه اطرافیان بیمار را تحت فشار روانی قرار می‌دهند. توجه به درمان زخم‌های مزمن باید در کانون توجه کادر درمان قرار بگیرد.

دکترجمالی زواره با اشاره به آمار ابتلا به دیابت در ایران گفت: امروز مطرح شد که ۷ میلیون نفر در ایران مبتلا به بیماری دیابت هستند و ۱۲ میلیون نفر در مرحله «پیش‌دیابت» قرار دارند. اگر جمعیت ایران را ۸۰ میلیون نفر در نظر بگیریم، حدود یک چهارم جمعیت مبتلا به دیابت هستند که این آمار و رقم بالایی است.

وی درباره مقالات ارسال شده به دهمین کنکره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت گفت: ۲۲۴ مقاله به این رویداد ارسال شده که از این تعداد ۱۱۱ مقاله به صورت پوستر و ۲۱ مقاله به صورت سخنرانی ارائه می‌شود. اغلب مقالات ارسال شده برای داخل کشور است و همچنین محققانی از دو کشور پاکستان و عراق به دبیرخانه واصل شده است.

دبیر علمی بخش علوم‌پایه دهمین کنکره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت گفت: در ادوار گذشته این کنگره، بسیاری متقاضی شرکت در این رویداد بودند اما به دلیل مسائل و مشکلاتی در زمینه ایاب و ذهاب، امکان حضور افراد خارجی در کنگره وجود ندارد. برخی نیز به صورت آنلاین در این کنگره شرکت می‌کردند که این موضوع به دلیل برخی از مشکلات در حال حاضر میسر نیست.

برگزاری کنگره با پیام « زخم و جهان و راهکارها برای بازگشت به سلامتی»

دکتر پروین منصوری، دبیر بخش بالینی دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت نیز در این نشست خبری گفت: با بیان اینکه ۱۵ پنل طی ۳ روز در این کنگره برگزار می‌شود، گفت: ۷۵ سخنران از کشورهای ایالات‌متحده، کانادا، اسکاتلند، مالزی و عراق در این پنل‌ها به سخنرانی خواهند پرداخت.

دبیر بخش بالینی دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت درباره موضوع پنل‌های این کنگره گفت: «مراقبت، پرستاری و کنترل»، « سلامت روان در این عارضه»، «تکنولوژی و نانوتکنولوژی»، « محصولات سلولی»، «تراکم بافت»، «داروهای گیاهی»، «ترمیم زخم‌های حاد مثل سوختگی و تصادف»، «مهندسی بافت»، «توانبخشی و بازسازی در ترمیم زخم» و «کنترل و درمان سرطان پوست»، «پوست و درمان زخم پوست» و «زخم‌هایی که به صورت ناخواسته توسط پزشکان ایجاد می‌شود» بخشی از پنل‌هایی هستند که در این کنگره برگزار می‌شوند.

وی با بیان اینکه بخش ویژه دانش‌آموزی برای دهمین کنگره کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت لحاظ شده است، افزود: دانش‌آموزان دبیرستان فرزانگان شهر اسفراین به ارائه نتایج تحقیقات خود در زمینه زخم می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اندام‌هایی که دچار عارضه زخم می‌شوند گاهی قطع می‌شوند، گفت: اگر قطع عضو در باره یک عضو رخ دهد، گاهی منجر به مرگ بیمار می‌شود. مرگ و میر ۳۰ درصد از بیمارانی که عضو بزرگی از بدن آنها قطع شده، گزارش شده است و این میزان رو به افزایش است. با توجه به اینکه میزان مرگ و میر ناشی از قطع عضو به دلیل عارضه زخم دیابتی در حال افزایش است باید اهمیت این موضوع در کانون توجه پزشکان، اساتید دانشگاه‌ها، کادر درمان و مردم قرار گیرد.

وی درباره پیام کنگره گفت: دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت با پیام « زخم و جهان و راهکارها برای بازگشت به سلامتی» برگزار می‌شود.

امتیاز بازآموزی برای شرکت‌کنندگان

دکتر سید مهدی طبایی، دبیر دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در این نشست خبری با بیان اینکه هنگامی که سخن از زخم به میان می‌آید زخم‌های دیابتی در کانون توجه قرار می‌گیرند، گفت: تغییر سبک زندگی، آگاهی‌بخشی و بسیاری از عوامل دیگر می‌تواند از ابتلا به عارضه زخم‌های مزمن جلوگیری کند.

وی درباره انواع زخم‌ها توضیح داد: برخی از زخم‌ها مزمن و برخی از زخم‌ها نیز حاد هستند. بررسی‌ها بیانگر این است که ابتلاء به زخم‌های حاد نسبت به مزمن بیشتر است. عواملی مانند سوختگی، تصادف، تروما می‌تواند منجر به زخم حاد شود اما بیماری‌های صعب‎‌العلاج ماندن دیابت می‌توانند عامل ابتلا به زخم مضمن باشند.

دبیر دهمین کنگره بین‌الملی زخم و ترمیم بافت گفت: بررسی‌ها یک پیمایش شیوع ۵ ساله زخم‌های مزمن بیانگر این است که ابتلاء به این عارضه در سطح جهان رو به افزایش است و ۲ درصد از مردم جهان مبتلا به عارضه زخم مزمن هستند. پیش‌بینی‌ها بیانگر این بود که نیم‌میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ مبتلا به عارضه زخم مزمن باشند اما میزان ابتلا به این عارضه در سال ۲۰۲۱ به نحوی بود که از پیش‌بینی‌های ۹ سال قبل بیشتر بود. در حال حاضر، بیش از ۵۴۰ میلیون نفر از مردم جهان مبتلا به عارضه زخم مزمن هستند.

وی با بیان اینکه ایران در جایگاه سوم ابتلا به دیابت قرار دارد، گفت: کشورهای هند و چین در جایگاه اول و دوم قرار دارند و ما با پشت سرگذاشتن آمریکا در جایگاه سوم قرار داریم. افرادی که مبتلا به دیابت هستند با تا حد امکان از آسیب‌های پوستی جلوگیری کنند. آفتاب‌سوختگی، اجسام تیز و برنده و وسایل داغ می‌تواند منجر به آسیب‌های پوستی شود. فعالی بدنی می‌تواند از زخم‌ها جلوگیری کند و افراد دیابتی باید نسبت به هرگونه زخم در بدن خود آگاه باشند. کاهش وزت و عدم مصرف سیگار و الکل باید در کانون توجه قرار گیرد. محیط کار استاندارد نیز از بروز زخم جلوگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه افرادی که در این کنگره شرکت کنند مشمول دریافت امتیاز بازآموزی می‌شوند، گفت: طی همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شرکت‌کنندگان مشمول دریافت امتیاز بازآموزی می‌شوند. این امتیاز برای گروه‌ها متفاوت است. بیشترین امتیاز ۱۵ و کمترین امتیاز نیز ۴.۵ است.

دکتر طبایی ادامه داد: پزشکان عمومی، پرستاران، جراحان عمومی و متخصصان پوست مشمول ۱۵ امتیاز بازآموزی؛ گروه دوم یعنی فیزیوتراپ‌ها، جراحان پلاستیک، متخصصان پاتولوژی و متخصصان عفونی مشمول ۱۰.۵ امتیاز؛ گروه سوم شامل روان‌پزشکان، متخصصان داخلی، جراحان عروق و متخصصان طب فیزیکی ۷.۵ امتیاز و گروه چهارم شامل متخصصان قلب و عروق، متخصصان طب اورژانس و داروسازان شامل ۴.۵ امتیاز بازآموزی می‌شوند.

حضور ۳۰ شرکت دانش‌بنیان در کنگره

دکتر محسن فاتح، دبیر دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در این نشست خبری گفت: این کنگره طی بازه زمانی ۳ روزه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. سخنرانانی از کشورهای آمریکا، کانادا، مالزی، عراق و اسکاتلند در کنگره به بیان نظرات خود می‌پردازند. همچنین بیش از ۳۰ شرکت دارویی، فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان که در زمینه زخم فعالیت می‌کنند در فضای مجاور کنگره به ارائه محصولات خود میپردازند.

وی با بیان اینکه بحث پیشگیری از ابتلا به زخم مزمن اززش بسیاری دارد، گفت: امارو اطلاعات بیانگر این است که بیش از یک پنجم دیابتی‌ها در معرض ابتلاء به زخم مزمن هستند یا به این عارضه دچار شده‌اند.

دبیر دهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت گفت: بیش از ۱۰۰۰ نفر در نهمین دوره کنگره شرکت کرده‌اند و پیش‌بینی‌ها بیانگر این است که تعداد شرکت‌کنندگان در سال جاری نسبت به دوره قبل افزایش می‌یابد.

ارائه ۱۰۰ طرح برای شرکت در رویداد ایده‌بازار سلامت

علیرضا عمومی،دبیر دومین رویداد ایده‌بازار سلامت در این نشست خبری گفت: «مرکز نواوری و شتاب‌دهی منش» دانشگاه علوم‌پزشکی تهران این رویداد را برگزار می‌کند. برگزتر می‌شود. هدف از برگزاری این رویداد، تکمیل زنجیره ارزشمند تبدیل اندیشه به علم است.

دبیر دومین رویداد ایده‌بازار سلامت ادامه داد: علم در پژوهشکده‌ها تبدیل به فناوری می‌شود و فناوری در مراکز رشد تبدیل به نوآوری می‌شود. همچنین نوآوری در صنایع تبدیل به محصول می‌شود و انتهای این زنجیره ارزشمند، بازار است که یک محصول تبدیل به ارزش می‌شود.

وی درباره طرح‌های ارائه شده به دومین رویداد ایده‌بازار سلامت گفت: بیش از ۱۰۰ ایده به این رویداد ارسال شده‌اند که از این تعداد، ۲۵ ایده وارد رویداد می‌شوند. ۱۰ ایده برتر می‌توانند در مرکز نوآوری دانشگاه علوم‌پزشکی تهران مستقر شوند و ۳ ایده برتر نیز جوایز نقدی دریافت می‌کنند. مرحله پیش‌رویداد، طی روزهای ششم و هفتم آذر ماه برگزار می‌شود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان را با نصب اپیلکیشن خبرخوان گردون به سهولت دنبال کنید.
مجله زندگی
ارسال نظر