
رییس کمیته پیشگیری از سرقت شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: بانک اطلاعات سارقان حرفهای در سراسر کشور در دست تکمیل است.
سارقان حرفهای شناسنامهدار میشوند
علیرضا ساوری در نشست بررسی نقش دستگاههای مسئول در پیشگیری مؤثر از وقوع سرقت در تبریز، بر اولویت بندی برنامههای پیشگیرانه از سرقت و کمی پذیر کردن اقدامات در این حوزه تاکید و اظهار کرد: بهره گیری از ظرفیت شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستانها و شورای تامین استانها در این زمینه گره گشا است.
وی با تاکید بر رویکردهای هماهنگ و راهبردی در جلوگیری و پیشگیری از وقوع انواع جرایم، افزود: شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در طول سال با تمرکز بر عوامل دخیل در وقوع سرقتها و محدودسازی فعالیت عوامل و عناصر تأثیرگذار بر جرم سرقت اصرار دارد.
ساوری یادآور شد: در این راستا مالخرها نقش اساسی در وقوع سرقتها دارند و کنترل این افراد در حقیقت به معنی کنترل سرقت است.
وی ادامه داد: معتادان متجاهر ولگرد و محکومان سارق متواری از جمله عوامل دخیل در وقوع سرقت هستند و با توجه به اینکه سرقت تجهیزات ادارات دولتی مثل کابلهای برق مسی در کشور رو به افزایش است، حفظ و صیانت از اموال ادارات دولتی بر عهده خود ادارات است و باید در این خصوص حساسیتهای لازم را اعمال کنند.
ساوری، ارتقای آگاهیهای عمومی و گسترش فرهنگ پیشگیری، تولید و نشر و بازنشر محتوای پیشگیرانه، توسعه سامانههای هوشمند با رویکرد پیشگیرانه را از برنامههای اولویت دار قوه قضائیه در راستای کاهش آمار سرقت عنوان کرد.
تکرار جرم در حوزه سرقت زیاد است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجان شرقی نیز در این نشست از کاهش آمار سرقت در این استان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سالهای قبل خبر داد و گفت: بیشترین فراوانی بازداشتیهای استان مربوط به جرم "سرقت" است و تکرار جرم در حوزه سرقت، زیاد است.
احمد موقری یادآور شد: به دلیل تبعات مالی و امنیتی جرم سرقت، پیشگیری از آن ضروری است.
وی با اشاره به آمار قابل توجه سرقت خودرو یا لوازم داخل خودرو در محوطه و اطراف بیمارستان ها، نصب دوربینهای مدار بسته در اطراف برخی بیمارستانهای تبریز و استفاده از ظرفیت پارکینگ بیمارستان برای مراجعین در سال گذشته را از عوامل کاهش ۶ درصدی وقوع سرقت در اطراف بیمارستانها بیان کرد.